המודעות לחשיבותה של הנגישות בימינו הולכת וגודלת; מחנכים לנגישות בבתי ספר, בבית ובכל מקום, תמיד תוכלו להתקל באלמנט הנגשה. האלמנטים הללו הפכו לכה שכיחים, בזכות אותה מודעות לאנשים הרבים שחיים ביננו, ומתקשים להשתלב בצורה מלאה במרחב הציבורי בשל מגבלה שמונעת מהם לתפקד.
תבינו, המגבלה היא אינה הקושי, אלא הסביבה שאינה מתאימה ליכולותיהם של כלל האנשים. המודעות, החקיקה החשובה מאין כמוהה – כל אלו הן תוצר ישיר של ההבנה שאין כל טעם והגיון להדיר אנשים עם מוגבלות וכי היחידים שבידם הכוח לשנות את המצב הקיים, הם אנחנו. לכל קושי ישנו פתרון, כל מה שדרוש זה רק מעט יצירתיות ורצון טוב!
נקודת המוצא של כל הנגשה, היא ההכרה בזכותם של אנשים עם מוגבלויות לקחת חלק מלא בחברה; להתנייד, לתקשר, לעבוד, לבלות, ללמוד ולהגשים את הרצונות והחלומות האישיים שלהם.
ישנן מספר דוגמאות למוגבלויות וכיצד ניתן להתגבר עליהן;
כאמור, המושג ″נגישות″ מתייחס ליצירת סביבה המאפשרת השתתפות ותפקוד מיטביים.
בשנים האחרונות ניתן לזהות עלייה משמעותית בדרישת התקן הכוללת נגישות אתרים ונגישות דיגיטלית לצורך התאמת האתר לשימוש בקרב אנשים עם מוגבלות המסתייעים בטכנולוגיות נפוצות
כפי שנקבע בחוק:
″נגישות″ – אפשרות הגעה למקום, תנועה והתמצאות בו, שימוש והנאה משירות, קבלת מידע הניתן או המופק במסגרת מקום או שירות או בקשר אליהם, שימוש במתקניהם והשתתפות בתכניות ובפעילויות המתקיימות בהם, והכול באופן שוויוני, מכובד, עצמאי ובטיחותי″ (חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ״ח־1998, סעיף 19 א').