עמדות שירות הינן חלק בלתי נפרד מהמגע היומיומי של ארגונים ובתי עסק עם לקוחותיהם- בנקים, מרכולים, קופות למכירת כרטיסים, עמדות מודיעין, ייעוץ אישי ועוד. עבור אנשים עם לקות בשמיעה מהווה עמדת השירות מכשול לשמיעה ולהבנת הנציג: רעשי הרקע, המרחק מהדובר ומחיצות יוצרות עבורו מהמורות נוספות מעבר לירידת בשמיעה.
אחד הקשיים הינם רעשי הרקע הקיימים בחלל המתחם בו ממוקמות עמדות נותני השירות, ההדהוד שנוצר בחלל הגדול והרחשים הנובעים מהמכשירים השונים. רעשים אלו נקלטים במכשיר השמיעה של הלקוח ויוצרים רובד צלילים המתחבר לצלילי הדיבור של הפקיד והופך לבליל מילים בלתי מובן וחסר משמעות. הלקוח מנסה להתגבר על הקושי, קרב לפקיד או מגביר את מכשיר השמיעה, אולם פעולותיו אינן משקיטות את רעשי הרקע, כך שהתוצאה זהה או אף חמורה יותר.
על מנת לאפשר ללקוח עם מגבלת שמיעה לשמוע ולהבין את דברי נותן השרות , תוך סינון רעשי הרקע וההפרעות האקוסטיות, התקנו בארגונים וחברות המפעילים עמדות שירות ללקוח מערכת לולאת השראה לעמדת שירות.
המערכת מורכבת ממיקרופון שולחני כיווני המותקן בסמוך לפקיד ומחובר למערכת לולאה השראה המעבדת את המידע והופכת אותו לשידור השראתי. המערכת מונחת אל מול הלקוח ומאפשרת לו לשמוע את דברי הפקיד ישירות אל מכשיר השמיעה שלו בתוכנית "T" ללא רעשי ורחשי רקע. עוצמת השידור של המערכת הינה לטווח של מטר לשמירה על חיסיון ומניעת מעבר אינפורמציה בין עמדות סמוכות.
במסגרת תקנות נגישות השירות ותקן 1918 פרק 4 לתקשורת, בכל התקנה של לולאת השראה יש לסמן את העמדה או האולם הנגיש בסמל הנגישות לאנשים עם מגבלת שמיעה המציין מערכת עזר לשמיעה מסוג לולאת השראה.